KEOP-1.3.0/2F/09-2010-0012

Hajdúsági települések közös fejlesztése a jobb minőségű ivóvízért

uszt logo2

ivoviz logo

Hajdúdorog gesztori irányításával, valamint Hajdúnánás-Tedej és Görbeháza partneri kapcsolódásával valósul meg a településeken egy újabb fejlesztés, melynek eredményeként a lakosság jobb minőségű, egészségesebb ivóvizet fogyaszthat a jövőben.

A hidrogeológiai adottságok Hajdúdorog, valamint Hajdúnánás-Tedej vízellátó rendszerénél a kitermelt víz arzén, ammónium, vas, és mangán-mentesítését teszik szükségessé, és hasonló a feladat Görbeháza esetében is, azzal az eltéréssel, hogy Görbeházán az arzén-eltávolítás szükségessége nem merül fel.

Mivel az egyes anyagok településenként más-más arányban fordulnak elő a vízben, így az ezek eltávolítására előirányzott vízkezelési, technológia megoldások is különbözőek.

A projekt megvalósításának támogatására az Észak-Hajdúsági Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás sikeresen pályázott, ennek eredményeként 415 935 038 Ft támogatást biztosít az Európai Unió és a Magyar Állam.

Így a települések saját vízbázisára alapozott önálló megoldás kerül megvalósításra, amelyben a településeken lévő vízbázisokból származó, kutakkal felszínre hozott rétegvíz, nyersvíz kezelésre kerül, és lényegében a vízkezelés biztosítja a szolgáltatott víz jogszabályoknak megfelelő minőségét.

Közreműködő szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45.)

http://www.ujszechenyiterv.gov.hu

uszt logo

Ajánlott oldalak: