Európai Uniós pályázatok

137/2008. (X.18.) FHM rendelet alapján, turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás

Ifjúsági szálláshely létesítése Hajdúdorogon

Hajdúdorog Város Önkormányzata az „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások” megnevezésű pályázati felhívásra nyújtott be pályázatot még a tavalyi év során „Ifjúsági szálláshely létesítése Hajdúdorogon” címmel. Az elbírálás során 100%-os, vissza nem térítendő támogatást nyert el, melynek pontos összege 48 978 707 forint.

A beruházás az autentikus magyar hagyományoknak megfelelően, múltat idéző jurta formában épül, ugyanakkor építészeti megoldásaiban a jelen kort képviseli. A fejlesztés a térségben hiánypótló jellegű, hiszen eddig a városba látogató ifjúsági csoportok minőségi elhelyezése megoldatlan volt, továbbá lehetőséget ad arra, hogy a település bekapcsolódjon az ország turisztikai vérkeringésébe.

A szálláshely komplex akadálymentesítéssel épül, összkomfortos, 6 db 6 fős szobából, két tanáriból, egy közösségi térből és szociális helyiségekből áll majd. Előzetes számítások szerint a beruházás hosszútávon jövedelmező, a megtérülési ideje 10 év.

Az épület elsősorban a nyári szünet időszakában számít nagyarányú kihasználtságra, de a város kulturális és vallási adottságai, ifjúsági aktivitása és színes közösségi élete miatt az igénybevétel egész évre tervezett, így a fiatalok nemcsak a Strandfürdő, de a város többi kereskedelmi egységének bevételeit is növelhetik.

  • Kedvezményezett neve: Hajdúdorog Város Önkormányzata, 4087 Hajdúdorog, Tokaji út 4.
  • A fejlesztés az alábbi helyszínen valósul meg: Hajdúdorogi Strandfürdő, 4087 Hajdúdorog, Tokaji út 99.
  • Az Európai Unió által nyújtott támogatás összege: 48 978 707 Ft
  • Közreműködő szervezet neve, elérhetősége: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, 4100 Nyíregyháza, Pf.422.
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség