Európai Uniós pályázatok

ÁROP-1.A.2/A-2008-0145

Államreform Operatív Program

"Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása a hajdúdorogi Polgármesteri Hivatalban" című ÁROP-1.A.2/A-2008-0145 jelű pályázat.

A pályázat forrását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Európai Szociális Alapból és a Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló 2007. évi CLXIX. törvény alapján a XIX. Uniós Fejlesztések fejezet Államreform Operatív Program jogcímcsoport Új Magyarország Fejlesztési Terv előirányzatból biztosítja.

A pályázat kiemelt célja az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások állampolgár-központúságának növelése, a belső együttműködés fejlesztése és a partnerség erősítése olyan tevékenységek megvalósításával, melyek segítségével mind a résztvevők, mind a projekt eredményeit megtapasztalók számára kézzel fogható legyen ezek hasznossága és a közösséget szolgáló fejlődés megvalósulása.

A projekt a Polgármesteri Hivatal, és ezzel egyben a város "jó kormányzásához" járul hozzá azon a három területen, melyek elengedhetetlenül szükségesek a célok megvalósításához. E három terület:

  1. A társadalmi eredmények, eredményesség fokozása a stratégiai szemlélet elterjesztésével. A projektben számszerűsített eredmény: 2 db tanulmány, 7 db stratégiai javaslat, 8 db. képzés.
  2. A társadalmi erőforrások kímélése, vagyis a költségvetési gazdálkodás eredményességének javítása.
  3. A társadalmi partnerekkel való közös cselekvés kiterjed a partnereknek mind a döntésekbe, mind pedig azok végrehajtásába való bevonására. Ez több tekintetben is hozzájárulhat a társadalmi és gazdasági teljesítőképesség fokozásához: közösségi szenten képes lehet a lappangó erődorrások felszabadítására, továbbá könnyebbé teheti a közigazgatás által alkalmazott eszközök befogadását, s ezzel a végrehajtást.

A pályázat keretében elkészült tanulmányok kivonata

A pályázathoz kapcsolódó képzéseken készült képek

A pályázat keretében megnyert Opten Törvénytár műszaki leírása