Európai Uniós pályázatok

ÉAOP-3. 1.3.-2007-0016

Észak-alföldi Operatív Program

"Regionális hivatásforgalmú kerékpárút építése a Böszörményi úton" című ÉAOP-3. 1.3. 2007-0016 jelű pályázat.

A projekt határozott célja, hogy a fejlesztés révén a település peremrészén élők biztonságosan tudják megközelíteni a város központi részében található hivatalokat, iskolákat, munkahelyeket, patikát, üzleteket piacot és vasúti állomást. A kerékpározás egészségre nevel, de toleranciára is tanít, mivel a kerekesszékkel élők számára is elérhető lesz ezután a település központi területe biztonságos, egészséges módon.

A pályázat további célja a települési forgalom csökkentése, a környezeti terhek csökkentése, mely célokat a projekt egyaránt hatékonyan szolgá1. A település infrastruktúra javulása kiugrási lehetőséget nyújt az abban szereplő településeknek, azzal versenyhelyzetük megalapozható, s az egyre erősödő gazdasági versenyben egyenlő feltételekkel vehetnek részt.

A beruházás célcsoportja elsősorban a település és a mikrotérség, kistérség lakossága, és gyakorlatilag mindenki, aki napi rendszerességgel ül biciklire. Napi szinten érinti a munkába, iskolába, hivatalokba vagy a település központi szolgáltatási egységeibe kerékpárral járókat.

  • Kedvezményezett neve: Hajdúdorog Város Önkormányzata, 4087 Hajdúdorog, Tokaji út 4.
  • A fejlesztés az alábbi helyszínen valósul meg: Hajdúdorog, Böszörményi út
  • Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 61 450 085 Ft
  • Közreműködő szervezet neve, elérhetősége: Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, 4028 Debrecen, Simonyi út 14.