Európai Uniós pályázatok

ÉAOP- 4.1.5-2007-0064

Észak-alföldi Operatív Program

"Idősek Klubja akadálymentesítése Hajdúdorogon" című ÉAOP- 4.1.5-2007-0064 jelű pályázat.

A beruházás alapvető és elsődleges célja, hogy hosszú távon javítsa a település lakóinak, főleg az idősek életkörülményeit, a mindennapjaikat. Segíteni, hogy lehetőségeiket és képességeiket maximálisan kihasználják, családias ugyanakkor akadálymentes környezetben élhessék életüket.

A fejlesztéssel komplex (fizikai, kommunikációs, információs) akadálymentesítés valósult meg. Több új helyiség is kialakításra került: társalgó, mozgássérült WC, és fürdőszoba, mely kerekesszékből való átülésre alkalmas. A földszinten lévő előlépcső teljes akadálymentesítése megtörtént, korlát és rámpa elhelyezésével. Kettős korlát a belső térben is szükséges a vakok és gyengénlátók részére.

A parkok és pihenőövezetek akadálymentes útjai mellett a különböző járófelülettel kialakított sétányok a vakok és gyengénlátók tájékozódását segíti, valamint eltérő nehézségű útvonalakat eredményeznek, amelyek kihívást és aktív kikapcsolódást nyújtanak a mozgásukban korlátozottak számára.

A projekt megvalósulásának középpontjában az idősek klubját napi szinten haszná1ók életkörülményeinek javítása áll. A beruházás közvetlen célcsoportjába 30 időskorú ember tartozik, akik közül elég nagy számban élnek valamiféle fogyatékossággal. Életkörülményeiket, megélhetőségüket tekintve az átlagos szint alatt élnek. Számukra kitűnő lehetőséget nyújt az intézmény arra, hogy életminőségükben jelentős javulás álljon be.

  • Kedvezményezett neve: Hajdúdorog Város Önkormányzata, 4087 Hajdúdorog, Tokaji út 4.
  • A fejlesztés az alábbi helyszínen valósul meg: Idősek Klubja (4087 Hajdúdorog, Böszörményi u. 28. 3411 hrsz.)
  • Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 10 000 000 Ft
  • Közreműködő szervezet neve, elérhetősége: VÁTI Nonprofit Kht. 4025 Debrecen, Simonffy u. 4-6.