Európai Uniós pályázatok

ÉÁOP-4.1.5-2009-0091

A hajdúdorogi Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola komplex akadálymentesítése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "A hajdúdorogi Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola komplex akadálymentesítése" című ÉÁOP-4.1.5-2009-0091 jelű pályázat finanszírozására 29.921.423 Ft összegű támogatást biztosít. A beruházás a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg. Finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. Törvény alapján a XIX. Uniós Fejlesztések fejezet, Új Magyarország Fejlesztési Terv alcím, Észak-alföldi Operatív Program jogcímcsoport, ÉAOP Regionális gazdaságfejlesztés jogcímből történik.

Az intézményben kialakítandó közszolgáltatás célja, hogy biztosítsa az egyenlő esélyű hozzáférést, mely magában foglalja az épület akadálymentességén túl az információkhoz való hozzáférést és a kommunikáció lehetőségét is.

A kültéri közlekedősávon a vak és gyengénlátó személyek közlekedését az utcafronti bejárattól taktilis és vizuális burkolati vezetőcsík elhelyezése fogja segíteni. A bejárati üvegajtóra szemmagasságban figyelmeztető pöttyözött jelzés kerül fel, illetve csengő és információs tábla ad majd tájékozódást sík és Braille felírással egyaránt.

Két külső rámpa kerül elhelyezésre, egy a főbejárathoz illetve egy az átrium udvar felőli bejáratához. Az ajtók szabad nyílásméretei az átépítés után megfelelő nagyságúak, küszöbmentes kialakításúak lesznek. Az épület összes közlekedője és akadálymentes WC-je új burkolatot kap, mely megfelel az akadálymentesség kritériumainak. Lift kerül beszerelésre, mely az indulásra, megérkezésre és a szintszámjelzésre reagáló hangjelző készülékkel, kapaszkodóval, tükörrel és Braille feliratos kezelőpanellel lesz ellátva.

  • Kedvezményezett neve: Hajdúdorog Város Önkormányzata, 4087 Hajdúdorog, Tokaji út 4.
  • A fejlesztés az alábbi helyszínen valósul meg: Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola, Hajdúdorog, Tokaji út 5.
  • Az Európai Unió által nyújtott támogatás összege: 29.921.423 Ft
  • Közreműködő szervezet neve, elérhetősége: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft., Észak-alföldi Területi Iroda, 4025 Debrecen, Simonffy u 4-6. Telefon: (52) 534 341 Fax: (52) 534 345
  • Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi út 20-22.
VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség