Hírek

Államalapítás ünnepe Hajdúdorogon

2018. szeptember 20. 21:12
Címkék: kulturális

Hajdúdorog augusztus 17-én a Mozi megszépült udvarán tartotta az államalapításunk emlékére rendezett városi ünnepséget. A megjelenteket Simon Istvánné a Görög Demeter Művelődési Ház igazgatója köszöntötte, majd Szegedi István gimnáziumi tanuló előadásában hallhatták a Szép Ernő Imádság című versét. Ünnepi beszédében Csige Tamás polgármester visszatekintett a legnagyobb múlttal rendelkező állami ünnepre és hangsúlyozta a hazaszeretet és államimádat közötti különbséget. A nemzeti színű szalaggal átkötött új kenyeret Dalanics Zoltán parókus atya áldotta meg.

Ezt követően első alkalommal sor került a „Hajdúdorogi Pedagógus Emlékérem” kitüntető címek átadására, melyet Pocsai László és Pocsai Lászlóné pedagógus házaspárnak és Kissné Dobi Erzsébet pedagógusnak adományozott Hajdúdorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kimagasló szakmai tevékenységük, elhivatott, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként.

A hagyományoknak megfelelően a „Szép kert, szép környezet” mozgalom eredményei is kihirdetésre kerültek, a díjazottak részére Kompár Miklósné, a Görög Demeter Kertbarát Kör elnöke és Csige Tamás polgármester nyújtotta át a jól megérdemelt ajándékokat.

Az ünnepi hangulatról a Hajdúböszörményi Néptáncegyüttes, valamint Kozma Mihályné és Szilágyiné Békési Kitti óvópedagógusok gondoskodtak.

A hőségben frissítő limonádéval kedveskedtek a vendégeknek, és az új kenyérből is szeltek egy darabkát a jelenlévőknek.

              LB.

A hírhez kapcsolódó galéria: