Hírek

Felhívás a járványügyi készültség alatti védelmi intézkedésekről

2020. augusztus 11. 16:18
Címkék: közérdekű
Frissítve: 2020. augusztus 11. 16:20

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

Mint ismert, Magyarország Kormánya 2020. június 18-án megszüntette a veszélyhelyzetet, ugyanakkor a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelettel Magyarország egész területére - egészségügyi válsághelyzet elrendelésével - járványügyi készültséget vezetett be.

 

Szeretném felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a járványügyi készültségi időszakban is be kell tartanunk a szükséges védelmi intézkedéseket.

 

A védelmi intézkedések betartása - a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével -mindenki számára kötelező.

 

Csakúgy, mint a veszélyhelyzet alatt továbbra is:

 

-        Kötelező a 1,5 méteres védőtávolság betartása.

 

-        Kötelező a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és orrot eltakaró eszközt (pl.: orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

 

-        A vendéglátó üzletek belső (zárt) részében az ott dolgozók - a vendégek által látogatható területen - kötelesek a szájat és orrot eltakaró eszközt (pl.: orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

 

A mindennapok során az tapasztalható, hogy városunkban nem tartják be kellő fegyelemmel ezeket a védelmi intézkedéseket, pedig az utóbbi hetekben több, koronavírussal fertőzött személyt is regisztráltak Hajdú-Bihar megyében, s a környező településeken is, ami mindannyiunkat óvatosságra int.

 

Egészségünk megőrzése és a vírus terjedésének lassítása érdekében továbbra is fontos a fenti szabályok maradéktalan betartása!

 

Nyomatékosan kérem Önöket, hogy ebben az embert próbáló időszakban is felelősségteljes magatartást tanúsítsanak, hiszen saját és embertársaink egészségénél nincs fontosabb!

 

Hajdúdorog, 2020. augusztus 7.

 

Segítő együttműködésükre számítva,

 

Tisztelettel:

                                                                                                         Horváth Zoltán

                                                                                              polgármester