Hírek

Felhívás - Vállalkozási pályázat

2021. október 12. 14:51
Címkék: felhívás
Frissítve: 2021. október 12. 14:52

Felhívás

Vállalkozások beruházás ösztönzési és munkahely teremtési helyi támogatásának programjáról

1. Beruházási cél: egy tényleges beruházás megvalósításához kapcsolódóan az a KKV igényelheti a támogatást, amely visszavonhatatlan szándéknyilatkozattal és megfelelő pénzügyi fedezet biztosításával vállalja Hajdúdorog közigazgatási területén

a) új vállalkozás létrehozását, vagy

b) működő vállalkozásának fejlesztését,

amelynek során legalább 10 %-kal, de minimum 1 fővel növeli a foglalkoztatottak számát, vagy KKV esetében legalább 25 M Ft értékű, mikro-vállalkozás esetében legalább 2,5 M Ft értékű beruházás megvalósítását, amelynek következtében nettó árbevétel növekedést ér el.

 

Az beruházást a vállalkozásnak a támogatási szerződés aláírásától számított 1 éven belül kell megvalósítania.

 

2. Foglalkoztatási cél: az a vállalkozás igényelheti a támogatást, amely visszavonhatatlan szándéknyilatkozattal és megfelelő pénzügyi fedezet biztosításával vállalja, hogy Hajdúdorog közigazgatási területén található székhelyén, telephelyén vagy fióktelepén KKV esetében legalább 5 fővel, illetve mikro-vállalkozás esetében legalább 1 fővel növeli a foglalkoztatott létszámot.

 

A meghatározott foglalkoztatott létszámot a vállalkozásnak beruházási támogatás esetében a beruházás üzembe helyezésétől, foglalkoztatási támogatás esetében a támogatás odaítélésétől számított 1 éven belül kell elérnie.

 

A vállalkozásnak hitelt érdemlő módon bizonyítania kell a beruházás üzembe helyezését követő lezárt teljes üzleti éves beszámolójával, hogy a beruházás üzembe helyezését követő lezárt teljes üzleti éven belül a támogatott befektetés tevékenységéből érte el a nettó árbevétel növekedést, amelyet a beruházás üzembe helyezésekor készített eredmény-kimutatásban vagy üzleti tervben kimutatott nettó árbevételhez kell viszonyítani. A vállalkozásnak a beszámolóját a beszámoló letétbe helyezését követő 30 napon belül kell eljuttatni a Hajdúdorogi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára.

 

A pályázat benyújtási határideje: 2021. október 31.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok itt érhetőek el:

www.hajdudorog.hu/downloads/doc/202110/vallalkozas.pdf