Hírek

Fogyasztói tájékoztató

2020. május 07. 06:57
Címkék: közérdekű
Frissítve: 2020. május 07. 07:04

Tisztelt Fogyasztónk!

A Magyarországon is fellépő koronavírus járvány miatt tájékoztatjuk, hogy számláit az alábbiak szerint tudja rendezni a következő időszakban:

Amennyiben számláit postai csekken fizette eddig:

- a csekkes befizetésre továbbra is lehetőség van. Természetesen a járványügyi szabályokat Ön és családja, valamint a Magyar Posta dolgozóinak érdekében a befizetéskor tartsa be.

- lehetősége van okostelefon segítségével számláit a csekken megtalálható QR-kód használatával mobilapplikáción keresztül rendezni. Ez jelen körülmények között egy biztonságos befizetési forma. Ha Önnek nem ismerős ez a fizetési mód, rövid tájékoztatónk segít ennek megismerésében.

Tájékoztató QR-Kód használatához:

Alkalmazások:

- iCsekk (www.posta.hu honlapon olvasható róla tájékoztató) 

- Simple by (www.otp.hu honlapon olvasható róla tájékoztató) 

- + OTP SmartBank (csak az OTP folyószámlával rendelkezők telefonos Netbank alkalmazása www.otp.hu honlapon olvasható róla tájékoztató) 

- Fizetés menete: 

1. alkalmazás telepítése Google Play vagy App Store oldalairól 

2. regisztráció email címmel 

3. Csekkbefizetés menüpontban QR kód beolvasásával a csekk minden adata rögzítésre kerül 

4. Bankkártya adatok megadása 

5. ellenőrző jelszó megadása a befizetés véglegesítéséhez (vagy a regisztrációkor kell megadni, vagy SMS-ben küldik, mint a normál átutalásnál) 

6. Fizetés sikerességéről email értesítést fognak küldeni

Amennyiben Ön rendelkezik okostelefonnal, lehetőség szerint válassza ezt a fizetési lehetőséget az Ön és családja védelmében, mert számláját otthonról tudja rendezni, ezzel elkerülve a fertőzésveszélyt. 

  • ha bankszámlájához rendelkezik internetes elérhetőséggel, számláját egyedi banki átutalással is teljesítheti. Ebben az esetben kérjük, hogy a számla sorszámát és a fogyasztói azonosítóját a közlemény sorában befizetése beazonosíthatósága végett szíveskedjen feltüntetni. Ez a fizetési lehetőség is az Ön és családja védelmét szolgálja, mert számláját otthonról tudja rendezni, ezzel elkerülve a fertőzésveszélyt.
  • - amennyiben a csoportos beszedési megbízás lehetőségével szeretne élni a későbbiekben, keresse meg telefonon vagy online a számlavezető bankját és érdeklődjön, miként tehet erre felhatalmazást. A HBVSZ Zrt számlavezető bankja az OTP Nyrt. Tájékoztatásuk szerint az OTPnél internetes bankkal rendelkezők a fiókjukba belépve megtehetik a csoportos beszedésre vonatkozó felhatalmazást. Ha itt kérik a számlák csoportos beszedéssel történő rendezését, a banki költség is kedvezőbb Önöknek erre a megbízásra vonatkozóan. Ez esetben szükségük lesz a HBVSZ ZRT cégazonosítójára: A23957491 és a számlájukon található felhasználó azonosítóra. Aki nem rendelkezik internetes bankfiókkal a bankfiókban személyesen kezdeményezheti a megbízás rögzítését. A csoportos beszedési megbízást a felhatalmazást követően tudjuk számlázási rendszerünkben rögzíteni, az csak a jövőben kiállított számlákra lesz érvényes. 

Amennyiben számláját átutalással vagy csoportos beszedési megbízással rendezte, a számláit a járvány ideje alatt változatlan formában fizetheti. 

Tájékoztatjuk földesi, hajdúdorogi, bodaszőlői és berettyóújfalui fogyasztóinkat, akik eddig díjbeszedőnél vagy ügyfélszolgálatunkon személyesen fizették be számlájukat, hogy számlájukat postán, csekk mellékelésével kapják meg. Számlájukat a járvány ideje alatt a mellékelt csekken tudják befizetni. Megértésüket köszönjük. 

Ügyfélszolgálati irodáinkban a személyes ügyfélfogadást felfüggesztettük. Kérjük, hogy ügyfélszolgálati irodáinkat csak telefonon vagy interneten keresztül keressék. Az óraátírásokat, csőtörésekhez kapcsolódó adminisztratív feladatokat fényképpel dokumentálva telefonon vagy interneten keresztül intézzék. A járvány időszaka alatt HBVSZ Zrt interneten a www.hbvsz.hu honlapon, az ügyfélszolgálati irodáink email-ben és telefonon a számlánkon feltüntetett telefonszámokon és e-mail címeken érhetők el. Tájékoztatjuk, hogy a járvány ideje alatt a vízórák leolvasását szüneteltetjük. Ezen időszakban a későbbiekben általány számlák kerülnek kiállításra. Természetesen továbbra is lehetőség van mindenkinek az ügyfélszolgálatoknál az óraállások bediktálására telefonon vagy interneten keresztül. Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, saját érdekükben az üzletszabályzat betartására, és havonta/kéthetente a vízóráikat ellenőrizzék, hogy egy esetleges csőtörést minél hamarabb észrevegyenek. 

A járvány ideje alatt dolgozóink és a lakosság védelmének érdekében a vízórák cseréjét felfüggesztettük. 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a biztonságos és folyamatos ívóvízellátás érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. Tudjuk, ebben az időszakban különösen igaz, az ivóvíz a legfontosabb élelmiszer. A folyamatos vízellátás és szennyvízelvezetés, tisztítás érdekében kollégáink kitartóan dolgoznak. 

Kérjük, hogy számláját határidőre rendezni szíveskedjen, ezzel segítve minket a szolgáltatás zavartalan biztosításában. Ügyeljünk egymásra, segítsük egymást, hogy ezt a nehéz időszakot minél hamarabb és minél kisebb veszteséggel vészeljük át! 

Üdvözlettel: Hajdúkerületi és Bihari Viziközmű Zrt.