Hírek

Lakossági tájékoztató

2017. március 16. 06:05
Címkék: közérdekű

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megbízta a Monostor-Erdő Bt-t (Monostorerdő, Létai út 42.), Hajdúdorogon a villamos hálózatok mentén (kül- és belterületen) a biztonsági övezeten belüli fák, bokrok, magasabb aljnövényzet gallyazásával, szüksége esetén kivágásával. Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. a megbízást a Monostor-Erdő Bt. részére a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 124.§, 133.§ és 137. §-a alapján adta ki.

A munkálatok 2017. március 10-én kezdődnek és előreláthatólag 1 hónapig tartanak és Hajdúdorog teljes közigazgatási területét érintik.

A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

A biztonsági övezetben és környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa/kezelője köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát érintik.

A villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013.(I.22.) NGM rendelet szerint a biztonsági övezet terjedelme föld feletti vezeték biztonsági övezete az 1-35 kV névleges feszültségszint között a vezeték mindkét oldalán a szélső, nyugalomban lévő áramvezetőktől vízszintesen és nyomvonalukra merőlegesen mért 5 méter függőleges síkokig terjed.

A biztonsági övezetben csak olyan gyümölcs- vagy egyéb fa telepíthető, illetve akkor hagyható meg, ha végleges kifejlett állapotában fa vagy növényzet esetében 2 méternél jobban, annak legkedvezőtlenebb helyzetében sem közelíti meg az áramvezetőt.

A hírhez kapcsolódó letölthető dokumentumok: