Hírek

Polgármesteri tájékoztató április 16.

2021. április 17. 08:04
Címkék: közérdekű
Frissítve: 2021. április 17. 08:06

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

Ezúton tájékoztatom a lakosságot, hogy városunkban jelenleg 60-70 fő között mozog a koronavírussal fertőzött személyek száma. Ez az adat folyamatosan változik, naponta +- 4-5 fővel. A számok ugyan azt mutatják, hogy csökkent Hajdúdorogon az új megbetegedések száma, a járvány harmadik hulláma azonban továbbra is óvatosságra int mindannyiunkat.

Kérem önöket, hogy továbbra is vegyék komolyan a jelenleg érvényben lévő rendelkezéseket. Közterületen továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszkok szabályos használata és a másfél méteres védőtávolság betartása.

Városunkban mind a négy felnőtt háziorvosi körzetben és a debreceni oltópontokon is folyamatosan zajlik az oltás, a hetekben a Szputnik és Pfizer vakcinák beadásával. Az oltást összesen némileg több, mint 2000 személy kapta már meg, így a lakosság átoltottsága az országos tendenciával együtt halad.

Továbbra is fontos, hogy minél többen regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu internetes felületen és vegyék fel a védőoltást.

Azok, akik már regisztráltak, de még az oltásra várnak leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van, ezt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő internetes felületén tehetik meg: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Április 19-én, hétfőn nyitnak az óvodák, és az általános iskolák alsó tagozatai visszaállnak a jelenléti oktatásra. A felső tagozatos általános iskolások - csakúgy, mint a középiskolások - május 10-én térnek vissza az intézményekbe. Az oktatási-nevelési intézményekben kötelező lesz a testhőmérséklet-mérés, a fertőtlenítés és a távolságtartás betartása is. A fennálló járványügyi helyzet miatt az óvodai és az iskolai jelenlét nem kötelező, a szülők az intézmény vezetőjének jelezhetik, ha a gyerekük otthon marad. Amennyiben a szülők úgy döntenek, hogy gyermekeiket nem engedik iskolába, úgy azt az intézmény vezetőjének kell jelezni, aki igazolt hiányzásként fogja kezelni a távollétet. Az otthon maradó diákoknak nem lesz online oktatás, a tanárok pedig a tanulmányi rendszerben adják ki a feladatokat.

Örömmel tájékoztatom önöket arról, hogy április 19-én, hétfőn ismét megnyitja kapuit a Böszörményi úti játszótér a kisgyermekes családok előtt. Kérjük a szülőket, hogy az önfeledt szórakozás közben sem feledkezzenek meg a járványügyi szabályok betartásáról, viseljenek arcmaszkot, használjanak kézfertőtlenítőt és tartsanak kellő védőtávolságot egymástól.

 

Vigyázzanak magukra! Vigyázzanak egymásra!

Jó egészséget kívánok!

 

Üdvözlettel:

Horváth Zoltán

polgármester

 

Hajdúdorog, 2021. április 16.