Hírek

Polgármesteri tájékoztató február 24.

2021. február 25. 08:55
Címkék: közérdekű

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

A regisztrált koronavírusos megbetegedések számából az látszik, hogy a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, a fertőzés terjedése a korábbi hetekben tapasztalt kedvező adatok után sajnos ismét növekvő tendenciát mutat, országos és helyi szinten egyaránt. Ezen folyamat lassítása, megfordítása érdekében kérek mindenkit, hogy a hatályos országos és helyi intézkedéseket szíveskedjen betartani.

Mint ismeretes, a hét elején Magyarország Kormánya újabb 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet. A korlátozó intézkedések szigorítását, vagy enyhítését a Kormány folyamatosan felülvizsgálja, és a járványügyi adatok alapján hozza meg a szükséges döntéseket.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI fenntartója a mai napon arról tájékoztatott, hogy az utóbbi napokban néhány pedagógus koronavírus-tesztje pozitivitást mutatott, több nevelő pedig egyéb okokból hiányzik. Az intézményben az oktatás normál tanítási rendben folytatódik. Az érintett személyeknek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok!

Az önkormányzati fenntartású intézmények feladatellátása továbbra is zavartalan.

Információink szerint a városunkban működő Istenszülő Oltalma Idősotthon ellátottjai és dolgozói múlt héten vasárnap megkapták a koronavírus elleni vakcina második adagját.

Ezen a héten is folytatódik a regisztrált lakosok oltásra városunkban. A kórházi oltópontok mellett a védőoltást a háziorvosuknál is megkaphatják az érintettek.

Kérem Önöket, hogy regisztráljanak a https://vakcinainfo.gov.hu oldalon és vegyék igénybe a koronavírus elleni védőoltást, hiszen a vakcina által kapott védettség jelenti az egyetlen kiutat ebből a korlátozásokkal teli időszakból.

Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

 

Hajdúdorog, 2021. február 24.

 

Tisztelettel:

Horváth Zoltán

polgármester