Hírek

Polgármesteri tájékoztató

2020. március 25. 19:44
Címkék: közérdekű

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

2020. március 25., szerda van. Ma két hete, hogy Magyarország Kormánya a koronavírus járvány miatt rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett.

Örömmel jelentem, hogy Hajdúdorogon továbbra sincs koronavírusos beteg, csupán egy személy áll járványügyi megfigyelés alatt otthonában. Az érintett és családja is jól van! Tisztelettel kérek minden külföldről hazaérkező hajdúdorogit, hogy saját és környezete biztonsága érdekében vállalja az önkéntes karantént.

Az elmúlt időszakban országos és helyi szinten is számos intézkedést hoztunk a világméretű humánjárvány lassítása és embertársaink egészségének megőrzése érdekében. A napokban pedig újabb lépéseket tettünk a lakosság védelmére.

Hajdúdorog önkormányzata kiemelt figyelemmel kíséri a térségben működő egészségügyi, szociális intézmények és részlegek munkáját. Tekintettel arra, hogy a hajdúnánási mentőszolgálatra a következő hetekben a jelenleginél is sokkal nagyobb teher fog hárulni, a napokban Romhalmi Zoltánnak, a mentőállomás vezetőjének átadtam egy mosógépet, mely mind a mentősök, mind a mentésre szorulók egészségének védelmét fogja szolgálni.

Köszönettel és hálával tartozunk eddigi áldozatos munkájukért!

Kitartást és jó egészséget kívánok szolgálatukhoz!

 

A héten útjára indítottuk azt a programunkat, mely a 65 év felettieknek, vagy krónikus betegségben szenvedőknek nyújt segítséget a veszélyhelyzet ideje alatt.

 

Akikhez a Hajdúdorogon működő házi segítségnyújtó szolgálatok munkatársai nem érnek el, kérjük, hívja a 06-30/237-7331-es számot. Önkénteseink segítséget nyújtanak a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában, és befizetik csekkeiket a Postán. A találkozás alkalmával munkatársaink polgármesteri bélyegzővel és aláírással ellátott kártyával igazolják magukat.

 

Az önkormányzat pénzügyi alapot hoz létre a rendkívüli veszélyhelyzettel kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére.

A 11738125-15373216-12000038-as számlaszámra várjuk a cégek és magánszemélyek felajánlásait. Kérünk mindenkit, akinek módjában áll, segítse a védekezést és támogassa azokat a rászorulókat, akik ebben a helyzetben a legkiszolgáltatottabbak.

Intézményeink fertőtlenítése, takarítása megtörtént. A fennálló veszélyhelyzet ideje alatt munkatársaink az orvosi rendelők, buszmegállók, forgalmas köztereink fertőtlenítését folyamatosan végzik.

Az önkormányzat a napokban szerzi be azt az ózongenerátort, melyet az orvosi rendelők, a közintézmények az ügyeleti autó, és az ételkiszállításra használt gépjárművek magasabb szintű fertőtlenítésére fogunk használni.


 A hajdúnánási Szalay János Rendelőintézet korábbi tájékoztatását az alábbi információkkal egészítette ki:

A nőgyógyászati vény kiadás csütörtöki napokon 13-tól 17:óráig történik.

A reumatológiai szakrendelés szakorvos által írható gyógyszerek igénylése csütörtöki napokon 9 és 12 óra között lehetséges.

A psychiátria és szemészeti szakrendelés szakorvos által írható gyógyszerek igénylése szerdai napokon 13-tól 15 óráig történik.

 

Intézményeink munkatársaihoz számos önkéntes csatlakozott, így városunkban folyamatos készülnek a kétrétegű, tartós igénybevételre alkalmas védőmaszkok. A szájmaszk 30 mosás erejéig őrzi meg szűrőképességét. A mosható védőeszköz egyszer használatos maszkokkal szembeni előnye, hogy akár hónapokig is használható megfelelő sterilizálás mellett. A maszk 30°C-on mosható, vasalással sterilizálható. A helyben gyártott maszkból első körben a feladatellátásban és a közterületeinken dolgozók kapnak. A későbbiekben igyekszünk a lakosok igényeit is kiszolgálni. Az önkormányzat várja azok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a maszkok gyártásába a 06-52/572-135-ös telefonszámon.


 A koronavírus elterjedése továbbra is csak úgy lassítható, ha csökkentjük személyes találkozások számát! Amennyiben Ön segítségre szorul, kérjük, hívja a 0-24 óráig elérhető 06-30/237-7331-es krízisszámot. Minden ember tudatos és felelős magatartásán múlik hogy, átlépünk-e a tömeges megbetegedések időszakába.

Ezért tisztelettel kérem Önöket, tartsanak ki, és ha csak tehetik, MARADJANAK OTTHON!

Hajdúdorog, 2020. március 25.

 

                                                           Horváth Zoltán

                                                                    polgármester