Hírek

Polgármesteri tájékoztató

2020. október 05. 13:59
Címkék: közérdekű
Frissítve: 2020. október 05. 14:01

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

A felettes járványügyi hatóság és a háziorvosaink által közöltek alapján ezúton tájékoztatom Önöket, hogy településünkön tíz igazolt COVID-19 vírussal fertőzött lakosról van tudomásunk. Az érintett személyek többségénél a betegség lefolyása az enyhe kategóriába tartozik, így várhatóan napokon belül gyógyultnak nyilvánítják őket az orvosok. Egy beteg viszont kórházi ellátásra szorul, de információink szerint az ő állapota sem kritikus.

Jó hír, hogy többen már meggyógyultak; hatósági házi karanténban jelenleg három polgártársunk van.

Hangsúlyozom, hogy a koronavírussal megfertőződött, valamint hatósági, vagy önkéntes karanténba kényszerülő lakosokat a személyiségi és a betegjogok - mint minden állampolgárt - ugyanúgy megilletik. Kérem, a személyükre vonatkozó találgatásokat, megpecsételésüket kerüljük!

Az illetékes hatóságok - ahogyan eddig is - az előírásoknak megfelelően végzik a kontaktkutatást és teszik meg a szükséges óvintézkedéseket.

Október elsejétől városunk nevelési és oktatási intézményeibe - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be a gyermekek és pedagógusok. Ez idáig Hajdúdorogon egyetlen osztály, vagy csoport sem került a vírusveszély miatt karanténba.

Kérek mindenkit, hogy saját és embertársaink egészségének védelme érdekében az érvényben lévő járványügyi intézkedéseket betartani szíveskedjenek! Fordítsanak kiemelt figyelmet a maszkhasználatra, melynek ellenőrzése a rendőrség munkatársainak feladata.

A betegeknek mihamarabbi gyógyulást kívánok, a lakosságtól pedig türelmet, megértést és további kitartást kérek, hiszen csak együtt sikerül!

 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

Hajdúdorog, 2020. október 5.

                                             Üdvözlettel:

                                                                       Horváth Zoltán s.k.

                                                                               polgármester