Hírek

Polgármesteri tájékoztató

2020. október 19. 20:50
Címkék: közérdekű

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

A legfrissebb adatok alapján jelenleg tíz regisztrált, pozitív koronavírus-teszttel megerősített személy van városunkban, emellett pedig tíz polgártársunk áll járványügyi megfigyelés alatt. A fertőzés lefolyása az enyhe tünetektől a kórházi ápolást is igénylő állapotig terjed. Jó hír, hogy az elmúlt időszakban többen meggyógyultak, viszont nem telik el úgy nap, hogy ne lenne újabb és újabb gyanús (később akár igazolt) eset településünkön!

A járványügyi szakemberek javaslatára kérem Önöket, hogy vegyék igénybe az ingyenes influenza elleni védőoltást. A térítésmentesen elérhető vakcina megérkezett a háziorvosi rendelőkbe. Igény esetén telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal!

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot arról, hogy a járványügyi szabályokat figyelembe véve az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a városi megemlékezést idén szabadtéren tartjuk. Az imaórát követően az ünnepi beszédet és a Szent Bazil Oktatási Központ diákjainak műsorát a Petőfi téri parkban felállított színpadon követhetik figyelemmel.

Advent, a szent várakozás időszaka, melyet városunkban hosszú évek óta hat szál gyertya lángra lobbantásával, ünnepi gondolatokkal, együtt töltött, meghitt percekkel ünneplünk. Idén a koronavírus-járvány második hullámának várható tetőzési időpontját erre az időszakra prognosztizálják a szakemberek. Ennek tükrében önkormányzatunk ebben az esztendőben nem a megszokott módon tervezi a programsorozat megvalósítását, melyről a közeljövőben számolok be Önöknek.

Kérek mindenkit, hogy járványügyi éberségünk továbbra se lankadjon, hiszen országos és megyei szinten is emelkedő tendenciát mutat a napi fertőzöttek és sajnos a halálesetek száma is! Saját és embertársaink egészségének védelme érdekében továbbra is fegyelmezetten tartsuk be az érvényben lévő, vírus elleni védekezést szolgáló intézkedéseket!

Köszönöm azon emberek munkáját, akik a védekezés frontvonalában dolgoznak, vagy munkájuk által a hatékony megelőzéshez hozzájárulnak! Köszönöm a lakosság együttműködését és türelmét, köszönöm az odafigyelést gyermekeinkre, időseinkre.

 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

Üdvözlettel:

 

Horváth Zoltán

polgármester

 

 

Hajdúdorog, 2020. október 19.