Hírek

Polgármesteri tájékoztató

2020. november 07. 07:03
Címkék: közérdekű
Frissítve: 2020. november 07. 07:04

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

 A Hajdúdorogi Polgármesteri Hivatal 2020. november 9-től (hétfő) csak és kizárólag halaszthatatlan ügyek intézése esetén fogad személyesen ügyfeleket. Kérem, hogy ügyfélfogadási időben telefonon és elektronikus úton intézzék ügyeiket az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06-52/572-135

E-mail: jegyzo@hajdudorog.hu

 

Ahogy a koronavírus-járvány első hulláma alatt, úgy november 12-től (csütörtök) ismét telefonos fogadóóra keretében állok rendelkezésükre. Kérem Önöket, továbbra is bizalommal forduljanak hozzám a 06-52/572-137-es telefonszámon, csütörtökönként reggel 8 és 12 óra között.

 

2020. november 4-től Magyarország Kormánya ismét rendkívüli jogrendet hirdetett. Ennek értelmében a település önkormányzati képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ez azt jelenti, hogy sem testületi, sem bizottsági ülések összehívására illetve megtartására sincs lehetőség. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy a képviselőkkel egyeztetett, megalapozott döntéseket hozzak, ezért az előttünk álló időszakban - a tavaszi veszélyhelyzet idején alkalmazott gyakorlat szerint - kikérem képviselőtársaim véleményét.

 

Városunkban jelenleg több tucatnyi koronavírussal fertőzöttről és nagyságrendileg ugyanennyi hatósági házi karanténban tartózkodó polgártársunkról van tudomásom. A megbetegedett személyek korcsoport szerinti megoszlásáról elmondható, hogy gyakorlatilag minden korosztály érintett. Sajnos a fertőzés lefolyása az enyhétől a súlyos, kórházi ápolást is igénylő állapotig terjed, a tünetek pedig változatosak. A tendencia településünk esetében azt mutatja, hogy növekvő periódust élünk, s hogy ez kedvező irányba változzon, elővigyázatosságra és türelemre van szükség az előttünk álló időszakban is.

 

Kérek mindenkit, hogy saját és embertársaink egészségének védelme érdekében továbbra is fegyelmezetten tartsuk be az országosan érvényben lévő, vírus elleni védekezést szolgáló intézkedéseket!

 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

Hajdúdorog, 2020. november 6.

 

                                                   Köszönettel:

 

Horváth Zoltán

polgármester