Hírek

Polgármesteri tájékoztató

2020. november 11. 11:08
Címkék: közérdekű
Frissítve: 2020. november 11. 19:17

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

A kormányzati és helyi döntések értelmében a pandémiás helyzetre tekintettel az alábbi szabályok léptek életbe ma éjféltől városunkban:

- A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

- Ezen döntés értelmében november 11-én a Görög Demeter Művelődési Ház és a Mészáros Károly Városi Könyvtár bezárt.

- A Hajdúdorogi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat rendkívüli, indokolt esetben fogadja személyesen klienseit. Egyéb ügyek intézése estén a telefonos és e-mailben történő kapcsolattartás lehetősége biztosított.

- A Hajdúdorogi Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjéről az alábbi linken keresztül tájékozódhatnak:

/hirek/tajekoztato-ugyfelfogadasrol_201109

- A maszkviselés a Városi piactéren és a Köztemetőben Hajdúdorogon kötelező!

- Este 8 és hajnal 5 óra között kijárási tilalom van érvényben. A lakóhelyünket elhagyni a kijárási korlátozás alatt csak indokolt esetben lehet.

- Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva, utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

-Vendéglátó üzletben (pl.: kocsma, pizzéria, büfé) az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos. Ugyanakkor a vendéglátó üzletben való tartózkodás - az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében - az ehhez szükséges időtartamig megengedett.

- Minden rendezvény megtartása tilos! A kulturális események online formában történő megtartása engedélyezett. A helyszínen kizárólag a fellépők és a lebonyolításhoz elengedhetetlenül szükséges technikai személyzet tartózkodhat.

- A szabadtéri sportolás megengedett, ennek értelmében a Skate pálya és a Sportpálya továbbra is nyitva tart a mozogni vágyók előtt. A maszk viselése sportolás közben nem kötelező. Kérem, hogy csak az egyéni sportokat űzzék, és kerüljék a csoportosulást! Közterületen,  nyilvános helyen, valamint a sportpályákon a csapatsportok, így különösen a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, stb. gyakorlása tilos!

- A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg.

- Magán és családi rendezvények (pl.: születésnap) 10 főig megtarthatóak.

- Temetés legfeljebb 50 fő részvételével tartható meg.

- Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

 A nyitva maradt oktatási és nevelési intézményekbe csak:

-az ott foglalkoztatott személyek

-az ott szükséges karbantartási és javítási munkát végző személyek

-a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezők

-a gyermekek és tanulók léphetnek be.

A nevelési, oktatási intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetni.

A közterületek és az intézmények, és a feladatellátó helyek fertőtlenítése meghatározott rendben, folyamatosan történik.

Az egészségügyi kapacitások terheltségének csökkentése mindannyiunk elemi érdeke ezekben a hetekben. Ezért nyomatékosan kérek mindenkit, hogy az országos és helyi rendelkezések maradéktalan betartása mellett, aki teheti továbbra is MARADJON OTTHON!

Kérem, hogy minden közösségi eseményt - legyen az családi vagy szabadidős program, baráti találkozás - halasszák el későbbi időpontra. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ebben a helyzetben az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb.

Kérem, hogy kövessék figyelemmel városunk hivatalos Facebook-oldalát és honlapját, igyekszünk folyamatosan naprakész információval szolgálni.

Kérek mindenkit, hogy egymást segítve, jogkövető magatartást tanúsítva fogadja a folyamatosan megjelenő rendelkezéseket!

A részletes szabályozást az alábbi linken olvashatják: https://magyarkozlony.hu/.../e35363d964683da1.../megtekintes

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

 

Hajdúdorog, 2020. november 11.

 

 

Köszönettel:

 

Horváth Zoltán

Polgármester