Hírek

Polgármesteri tájékoztató

2021. március 27. 08:17
Címkék: közérdekű
Frissítve: 2021. március 27. 08:22

Tisztelt Hajdúdorogiak!

 

Ezúton tájékoztatom önöket, hogy városunkban jelenleg közel 100 fő koronavírussal fertőzöttről van tudomásunk. Ez a legmagasabb szám a világjárvány megjelenése óta városunkban! Szomorúan tapasztalom, hogy több fertőzött esetében a betegség súlyos lefolyású, és sok esetben kórházi kezelést is igényel. A vírusfertőzés egyre több fiatalt is érint, és sajnálatos módon ez a vírusmutáns minden eddiginél több emberéletet követel.

Szeretném kifejezni őszinte részvétemet az elhunytak családtagjainak, a betegségben szenvedőknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánok.

A vírushelyzet súlyosságára való tekintettel továbbra is nyomatékosan arra kérem önöket, hogy vegyék komolyan a jelenleg is érvényben lévő rendelkezéseket és tartsák be a járványügyi szabályokat. Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy közterületen továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszkok szabályos használata. Kérem önöket, hogy saját és polgártársaink egészségének megőrzése érdekében törekedjenek a másfél méteres védőtávolság betartására és a személyes kontaktusok minimális csökkentésére.

Aki fertőzésre utaló tüneteket észlel magán, az maradjon otthon és haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával!

A vírus terjedését csak a védőoltás felvételével fékezhetjük meg, ezért ismételten arra kérek mindenkit, hogy hogy aki még nem regisztrált a védőoltásra az a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon minél hamarabb tegye meg!

Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk jelenleg milyen státuszban van. A információkról a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ internetes felületen tájékozódhatnak.

Az oltásra történő regisztrációban és a háziorvoshoz, valamint az oltópontokra történő eljutásban indokolt esetben az önkormányzat továbbra is a lakosság rendelkezésre áll. Amennyiben segítségre van szükségük, kérem hívják a 06-52/572-135-ös telefonszámot.

Az elmúlt hetekben mind a négy felnőtt háziorvosi körzetben és az oltópontokon összesen kb. 1500 hajdúdorogi lakos részesült a Pfizer, az AstraZeneca, a Szputnyik V és a Sinopharm oltóanyagok valamelyikéből. Háziorvosaink helyben kb. 900 adag vakcinát használtak fel, míg az oltópontokra irányított páciensek közel 400 védőoltást kaptak meg. Az egészségügyi dolgozók és a Hajdúdorogon működő idősotthon lakói közül szinte már mindenki megkapta a második oltást is. Ez a szám egyre növekvő tendenciát mutat a helyi lakosok esetében is.

Kedves Városlakók!

A kormány úgy döntött, hogy a jövő héten elindul a március 24-ig regisztrált köznevelési dolgozók oltása is. Azok a pedagógusok, akik március 24-ig regisztráltak, a jövő hét elején SMS-ben kapnak értesítést az oltás körülményeiről és a húsvéti hétvége napjaiban megkaphatják az oltást. Aki március 29-ig regisztrál, az húsvét után kerülhet sorra.

Tisztelettel kérem azokat, akiket ez az intézkedés érint, mihamarabb regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu internetes felületen.

Vigyázzanak magukra! Vigyázzanak egymásra!

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Horváth Zoltán

polgármester

 

Hajdúdorog, 2021. március 26.