Intézmények

Az alapfokú óvodai nevelés és iskolai oktatás feltételei jelenleg adottak a városban. Az Egyesített Napközi Otthonos Óvodák három tagóvodája, és a Görög Katolikus Óvoda fogadja az óvodás korú gyerekeket. A városban 3 általános iskola van, a Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola, a Görög Katolikus Általános Iskola és a 2. sz. Általános Iskola.

Az 1991/92-es oktatási tanévben indulhatott újra a középfokú oktatás településünkön. Közép-Európában Hajdúdorogon nyitotta meg kapuit az első Görög Katolikus Gimnázium Szakközépiskola és Diákotthon 1991. szeptemberében. A gimnázium és szakközépiskola a nyitást követő években szépen gyarapodott: új épületszárnnyal bővült, amelyben helyet kapott a központi aula, fiú és lány kollégiumi egységek épültek, valamint tornaterem is színesítette a palettát.

A kultúra területén a Görög Demeter Művelődési Ház és a Mészáros Károly Városi Könyvtár teljes körű felújítása, bővítése vált szükségessé, amely magában foglalja a mozi felújítását. Kialakításra került a Helytörténeti Gyűjtemény és a Tájház, melyek felújítása és bővítése terveink között szerepel.

Az egészségügyi alapellátás jelenleg megoldott városunkban, a településen négy háziorvosi, két gyermek háziorvosi, két fogorvosirendelő, egy laboratórium és egy fizikoterápiás rendelő, valamint Anya - Csecsemő- Gyermekvédelmi és Védőnői szolgálat működik. A szakorvosi ellátás területén szükséges az együttműködés a szomszédos Hajdúnánással.

A szociális szféra területén a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, a Gyámhivatal és Idősek Klubja is működik.